Form Doldurun
X
Form Doldurun Sizi Arayalım
Akaryakıt alımları KolayYakıt ile kontrol altında!
bp
sag dönüş
sol dönüş
alt left dön
son

Taşıtmatik Uygulaması Nasıl Çalışır?

Taşıtmatik uygulaması için öncelikle ilgili aracın Taşıtmatik sistemine kaydedilmesi gerekir. Araç plakası ve kullandığı akaryakıt cinsi ile birlikte Taşıtmatik sistemine yüklenir. Tüm bu bilgiler Taşıt Programlama Ünitesinde muhafaza edilir. Taşıt Programlama Ünitesinin haricinde sistemde depo anteni de bulunur. Depo anteni, Taşıt Programlama Ünitesi’nin pompa tabancasında bulunan alıcıyla bilgi alışverişi yapmasına olanak verir. Aracın akaryakıt deposuna; taşıt programlama ünitesi, depo anteni ve kilometre sensörü birlikte monte edilir.

 

Benzin İstasyonu’nu ziyaret eden sürücüler, Taşıtmatik logosu bulunan pompaları kullanmalıdır. Taşıtmatik logolu pompalar, daha önce kaydedilmiş bilgiler sayesinde aracı otomatik olarak tanır. Sisteme yüklenmiş bilgiler araç ile eşleştiğinde akaryakıt alımı otomatik olarak gerçekleşir. Pompa araç deposundan çekildiğinde dolum işlemi sona erer.

Akaryakıt doldurma işlemi sonra erdiğinde, istasyonun yanında bulunan kasalardan, fiş otomatik olarak çıkar. Sürücüler bu sistem sayesinde zaman kaybetmeden, fişlerini alarak, ödeme yapmadan yolculuğa devam eder.

Taşıtmatik Uygulamasında 3 Farklı Ünite Bulunmaktadır.

 

1. Araç Kimlik Ünitesi ( AKÜ )

Araçların akaryakıt deposuna; Taşıt Programlama Ünitesi, Depo Anteni ve Kilometre Sensörü monte edilir. Taşıt Programlama Ünitesinde araç bilgilerini içeren tüm bilgiler yer alır. Depo anteni ise, Taşıt Programlama Ünitesi’nin pompa tabancasında bulunan alıcıyla bilgi alışverişi yapmasına olanak verir.

 

2. Pasif Kit ( PK )

Taşıtmatik sistemini kullanacak olan aracın bilgileri pasif kit içerisine kaydedilir. Pasif kit ve ucundaki depo anteni akaryakıt deposunun girişine monte edilir. Depo Anteni, Pasif Kit’in pompa tabancısında bulunan alıcı ile bilgi alışverişi yapmasına imkan tanır.

 

3. Anahtarlık ( A )

Taşıtmatik uygulamasında bir diğer seçenek Anahtarlık’tır. Uygulamadan yararlanmak isteyen aracın bilgileri, Anahtarlık’a kaydedilir. Yakıt almak isteyen sürücü benzin istasyonuna geldiğinde anahtarlığı pompa görevlisine verir ve araç ile sistem eşleştirmesi yapılır. Anahtarlık ürününü genellikle firma sahipleri tercih ediyor.

 

Taşıtmatik Sisteminin Avantajları Nelerdir?

 

%100 Filo Yönetimi

Taşıtmatik uygulaması, araç filosuna sahip firmalar için ideal bir uygulamadır. Filonun toplam yakıt tüketimi ve yakıtın alındığı dönemler taşıtmatik uygulaması ile kolayca takip edilir. Filonun harcadığı aylık akaryakıt miktarı da yine bu sistem üzerinden tespit edilir.

 

Hatalı Yakıt Alımına Son

Taşıtmatik uygulaması sayesinde araçlara hatalı ürün alma ihtimali ortadan kalkar. Sisteme yüklenen bilgiler sayesinde, pompa aracınızı tanır ve bu doğrultuda akaryakıt alımı gerçekleşir.

 

Raporlama

Filoların akaryakıt alımıyla ilgili tüm bilgilere Taşıtmatik Genel Merkezi’nden ulaşılabilir. İstenildiği takdirde fatura ile birlikte rapor gönderilir. Böylece takibini yapmak istedğiniz filonuza ait bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz.

 

Toplu Fatura İmkanı

Araçların akaryakıt alımları sistemden otomatik olarak aktarıldığı için, akaryakıt fişlerini tek tek saklamak zorunda kalmazsınız. Her ayın 10’nde, 20’sinde ve sonunda olmak üzere toplam 3 seferde fatura alarak muhasebe işlerini kolayca halledebilirsiniz. Filonuza ait araçlarınızın tüketim raporlarının kullanmakta olduğunuz muhasebe sistemine entegrasyonu otomatik olarak yapıldığından bu uygulama ile zamandan tasarruf sağlarsınız.

 

Akaryakıt Ödemelerinizde En Güvenli Yol

Taşıtmatik uygulaması ile sürücüye avans verme, nakit ödeme yapma, masraf fişi hazırlama gibi yükümlülükler ortadan kalkar.

 

Otomatik Ödeme İmkanı

Taşıtmatik sistemine kaydedilecek kredi kartı ile yakıt alımı esnasında tutar otomatik olarak karttan çekilir. Aracınızdan inmeden zamandan tasarruf sağlarsınız ve yolunuza devam edersiniz. Taşıtmatik sisteminde tüm bankaların kredi kartlarını kullanmak mümkün.

 

Kontrol Sizde

Araçların ne kadar yakıt alacağı konusunda limitleme yapabilirsiniz. Sistem üzerinden belirleyeceğiniz dönemlerde limitlendirme yapabilir ve istediğiniz zaman bu limitlendirmeleri değiştirebilirsiniz.